LhGWR gaat ont-huizen!


Eind november is het tien jaar geleden dat LhGWR haar deuren opende. Na 84 tentoonstellingen en bij benadering 225 activiteiten zoals lezingen, beursdeelnames, rondleidingen en workshops is het tijd voor een feestje, en dat willen we binnenkort graag met jullie vieren. Het grootste nieuws is echter dat we het decennium afronden met het verlaten van onze tentoonstellingsruimte: we gaan ont-huizen!

Vergis je niet, het gaat hartstikke goed met LhGWR, maar er ontstaan steeds vaker momenten dat de alledaagse praktijk een beperkende werking heeft op onze ideeën. We zijn meegegroeid met de talenten die we in de aflopen jaren hebben begeleid, waardoor de honger naar nieuwe presentatievormen en samenwerkingsverbanden dagelijks wordt gevoed. Dit heeft ertoe geleid dat we onze organisatie het afgelopen jaar tegen het licht hebben gehouden. De conclusie is eenduidig; het LhGWR concept, dat indertijd een pioniersfunctie vervulde qua cultureel ondernemerschap en talentontwikkeling, gaat op de schop.

We hebben de moed verzameld om afscheid te nemen van de structurele ondersteuning van Gemeente Den Haag. We gaan het experiment weer omarmen en keren terug naar een projectmatige programmering zoals we dat in de eerste jaren ook deden, waarbij we ons niet langer beperken tot één locatie of stad. Wil je weten hoe we dat gaan doen, blijf ons dan volgen via facebook, instagram en onze nieuwsbrief. Of kom in de komende maanden naar ons toe!

Hartelijke groet,

Geertje & Robert Jan (Liefhertje en De Grote Witte Reus)