Sjoerd Knibbeler winnaar Grand Prix du jury Photographie in Hyères!

sjoerd-hyeres

Sjoerd Knibbeler is de winnaar van de Grand Prix du jury Photographie van de 30e editie van het internationale festival voor Mode en Fotografie in Hyères! Het juryrapport is lovend over zijn werk.

Nederlands
De jury roemt in zijn rapport de manier waarop Sjoerd Knibbeler de grenzen van het medium fotografie onderzoekt: “Hij fotografeert hetgeen dat schijnbaar niet te fotograferen is.”
Het rapport vervolgt: “De winnaar probeert vorm te geven aan wat we niet zien, zoals de wind, en hij doet dat op een manier die zowel poëtisch en experimenteel is; bijna wetenschappelijk, vergelijkbaar met wat fotopionier Etienne Jules Marey in de 19de eeuw deed. In diezelfde richting geeft hij vorm aan projecten die nooit zijn gerealiseerd, en dat doet hij met origami-modellen.”
“We moeten hieraan toevoegen dat hij de jonge generatie goed vertegenwoordigt. Zijn werk vertoont een sterke samenhang, die alle vormen van fotografie gebruikt en die vergezeld gaat van een video die het geheel compleet maakt en illustreert. Een bijzonder goed, om niet te zeggen perfect gemaakt boek zorgt ook voor het vormgeven van zijn werk.”

English
The jury of Grand Prix du Jury of Hyères about the work of Sjoerd Knibbeler:
“This work is a reflection on the limits of the medium of photography: how to photograph the seemingly unphotographable.
The winner tries to give shape to what we do not see, like wind, and he does it in a way that is both poetic and experimental, almost scientific, sometimes recalling the experiences of Etienne Jules Marey. In the same vein, he gives shape to projects that have never been done, as planes, and that he reconstitutes through models made of origami.
We must add that he represents the young generation very well. His very coherent work, covering all the fields of photography, is accompanied by a video work that completes and illustrates his process. A particularly well executed, in fact impeccable, book, also participates in giving shape to his work.”


sjoerd-hyeres_2 sjoerd-hyeres_3

, ,