Unseen Photo Fair 2013

Unseen Photo Fair Karianne Bueno

Unseen Photo Fair Karianne Bueno


26 – 29 september 2013

LhGWR neemt met erg veel trots deel aan de tweede editie van Unseen Photo Fair. Van 26 tot en met 29 september kun je je op het Westergas-terrein in Amsterdam verknochten aan de crème de la crème van de internationale fotografie. LhGWR presenteert er werk van Karianne Bueno, Krista van der Niet, Lana Mesic, Stephan Keppel en Nadine Stijns.

De vrijdag is van ons!
Tijdens Unseen vinden er allerlei activiteiten plaats die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook LhGWR draagt op verschillende manieren bij aan deze programmering.

Sarah Carlier en Pierre Derks in het videoprogramma Dutch Artists
Tussen 13.00 en 14.00 uur zullen videowerken van Sarah Carlier en Pierre Derks te zien zijn in Living Room. Carlier toont haar Familieportret en Derks enkele werken uit zijn Screening Reality reeks.

Booklaunch en signeersessie Floating Population van Nadine Stijns
Op vrijdagavond om 20.30 uur wordt het fotoboek Floating Population van Nadine Stijns gelanceerd, dat is uitgegeven door Fw: Books. In de jaren 80, na de openstelling van China’s economie onder Deng Xiaoping, verlieten veel boeren hun geboortedorp als een reactie op de landbouwhervormingen, en gingen op zoek naar werk in China’s groeiende steden. Deze mensen afkomstig uit China’s grote landelijke gebieden worden aangeduid als de ‘floating population’. Door het visueel assembleren van foto’s, video stills en objecten zoals textiel, rubber schoenen, bouwmaterialen, een sok, stapels ansichtkaarten, posters en meer onderzoekt Nadine Stijns deze stroom van arbeidsmigranten. Met teksten van sinoloog, journalist en schrijfster Catherine Vuylsteke. Kom je op vrijdagavond naar Unseen, dan kun je je exemplaar direct laten signeren door Nadine!

Artist Talk en Crowdfunding Clever Eyes van Lana Mesic
Aansluitend op de boeklancering van Stijns zal Lana Mesic vertellen over haar werk en de dummy van haar boek Clever Eyes presenteren. Dit bijzondere inzicht in de onzichtbare mannen in Mesic’ leven wordt vormgegeven door Karin Mientjes (bekend van onder andere Four years, three deaths, sweaty armpits and a fetus van Sarah Carlier). U kunt op de beurs intekenen of kenbaar maken dat u op de hoogte wilt blijven van haar vorderingen.

Meer over de beurs
impressie
reviews & mentions
NRC Handelsblad 26 09 2013 Lucette ter Borg

NRC Handelsblad 26 09 2013 Lucette ter Borg


Meer reviews & mentions
Arts Holland
5 uur
Ons erfdeel
Tumblr Unseen